Det er mange som lurer på nettopp hvem vi er. Folk som kommer inn på nettsiden og ønsker å være med på kampen mot åndsverkloven stiller ikke særlig mange spørsmål til oss som organisasjon – det viktigste er ikke hvem vi er, men hva vi gjør. Folk som vil bli med på kampen forstår veldig godt hvorfor vi gjør det vi gjør, de trenger ikke særlig mye informasjon om hvem vi er som privatpersoner. Men på den andre siden har man mennesker som av en eller annen grunn støtter plateselskapene og de internasjonale musikkorganisasjonene. Vanlige mennesker som støtter internasjonale selskap med mange milliarder i fortjeneste. Det er disse menneskene som alltid kommer med dette spørsmålet. Hvem er dere? Har dere blitt leid inn av noen? Er dere noen drittunger som ikke tåler å bli satt på plass? Er alt dette bare fordi dere vil fortsette å laste ned ulovlige filmer og musikk? Slike spørsmål er ikke bare provoserende, de er også helt utrolige å få fra vanlige mennesker. Vi har mottatt halvtrusler fra musikkindustrien der de snur på spørsmålet og gjør det om til et hint – “vi vet hvem dere er” sier de. Jaha, det er helt i orden. Vi er en gruppe helt vanlige mennesker, alle med heltidsjobber og familie. Vi gjør det vi gjør fordi vi bryr oss, ikke fordi vi har noen skjult agenda bak det hele. Når man gjør ting man brenner for trenger man ikke få noe i gjengjeld.

Hvorfor bry seg om piratkopiering?

Ja, hvorfor bry seg om noe som helst i det hele tatt, ikke sant? Hvorfor ikke bare være villige slaver, hvorfor ikke sitte pent og smile mens våre rettigheter blir kuttet bort bit for bit? Hvorfor ikke tilbringe sine 37 timer i uken på jobben, og bruke fritiden til noe annet? Slike spørsmål frustrerer oss. Om du er en passiv person som takker og bukker uansett hva staten finner på (i regi av de rike gribbene), er det helt greit for oss. Heldigvis finnes det utallige aktive mennesker som vil bruke fritiden sin på noe mer enn shopping og TV-titting. Utallige mennesker som er klare til å kjempe for oss alle, inkludert sofagriser som aldri har stått opp for noe som helst. Hvorfor vi bryr oss? Fordi åndsverkloven dreper kreativiteten! Fordi åndsverkloven er et stort hinder for utviklingen av samfunnet, utviklingen av menneskeheten! Hvis du hadde sett en person sykle rundt med en kjepp i bakhjulet, hadde du sagt ifra? Eller er det best å kun bry seg om seg selv, og gi blaffen i andre mennesker som uvitende holder seg selv tilbake? Vi bryr oss fordi vi er mennesker, og mennesker har en innebygd tendens til å hjelpe andre. Stå for det som er rett. Dessverre har globale medier klart å undertrykke denne følelsen hos millioner av mennesker. Gjort dem passive. Men ikke oss – vi nekter å ta på oss halsbåndet og lenkene.

Hva gjør dere?

Vi er fortsatt en ung organisasjon, så vi kan ikke skryte av særlig lange meritter. Vårt første mål er å samle så mange norske mennesker som mulig rundt denne nettsiden. Når vi ser hvor mange meningsfeller som bor her i landet, blir det mulig å utføre videre handlinger. Med tiden vil vi begynne den lange og juridisk kompliserte kampen mot åndsverkloven. Vi vil gå rettens vei, men vi trenger hjelp og støtte. Vi trenger advokater, vi trenger jurister, vi trenger folk som kan spre informasjon og støtte oss gjennom prosessen. Vi trenger all hjelp vi kan få, og doneringer fra folk som ikke har mulighet til å gi oss fysisk hjelp. Jo flere mennesker som blir med PiracyKillsNoMusic.no i vår kamp, desto fortere kan vi bygge veggen som vil stoppe musikkindustriens aller rikeste, gjerrigste og maktsyke mennesker fra å trenge seg inn på oss.