Penger styrer verden, det er et kjent uttrykk som dessverre kommer meget nærme på sannheten. Man kan utrette det aller meste med penger, uansett hva man har i tankene. Hadde vi vært millionærer, ville åndsverkloven allerede vært i trøbbel. Vi hadde gått til sak mot de ulike plateselskapene og såkalte “rettighetsinnehavere”, og takket være utfyllende informasjon ville vi sikkert vunnet. Åndsverkloven hadde blitt avskaffet, og utviklingen i Norge hadde skutt fart samme dag. Forhåpentligvis ville andre land fulgt etter, og etter litt hadde hele verden kunnet nyte av en fornyet frihet. Frihet til å gjøre det man ønsker. Forbedre ting, spre kunnskap og informasjon, gjøre verden bedre. Dessverre er vi ikke millionærer, og PiracyKilsNoMusic har ingen faste inntekter. Ja, vi har ingen inntekter, faktisk.

Vi jobber heltid for å dekke utgiftene våre, men det er aldri nok til å bruke penger på ting som PiracyKillsNoMusic faktisk trenger. Kampanjemateriell, design, artikler og spalter, reklame – alt dette er nødvendig om vi skal lykkes, men dette trenger vi hjelp til. Mange mennesker ønsker kanskje å støtte oss på en eller annen måte, og vi tar gjerne imot både aktivister og folk som ønsker å bidra gjennom webdesign og lignende.

Pengedonasjon

Legg dog merke til at vi ikke har et registrert selskap for øyeblikket, derfor kan vi ikke motta donasjoner helt enda. For å kunne motta penger, må vi nemlig stifte en såkalt veldedig organisasjon. Dette har vist seg å være vanskelig, siden vi ønsker å kjempe mot staten. De prøver å stikke kjepper i hjulene våre, og musikkindustrien har allerede uttrykt at de vil kjempe mot oss fra dag én, siden vi “støtter kriminalitet”. Med et slikt press er det vanskelig å jobbe slik vi ønsker, og ting tar tid. Så fort vi klarer å stifte organisasjonen offisielt og får på plass en bankkonto, vil vi legge ut detaljene her. Slik vil alle kunne støtte oss når det passer.

Med tiden vil vi også hjelpe artister å bli kvitt disse slitsomme mellomleddene. Vi vil at artister skal få hver eneste krone fra musikken de skaper. Så lenge grådige gribber fortsatt følger disse artistene i hvert steg de tar, er det umulig. Derfor vil den første kampen være rettet direkte mot musikkindustrien og deres nikkedukker i Stortinget.

Andre donasjoner

Har du derimot et øye for detaljer, en kunstnerisk hånd eller et skarpt hode, er du hjertelig velkommen til å donere tid og kreativitet for oss. For i bunn og grunn er det akkurat det vi setter aller mest pris på – donering av tid. Tid til å hjelpe oss å markedsføre oss selv, til å vises blant menneskemengden. For det er nettopp det vi – og alle andre samfunnsengasjerte organisasjoner – kommer til å tjene mest på. Ikke tjene penger, men oppmerksomhet. Blir vi synlig i mengden, får vi desto flere tilhengere, og kanskje kan vi faktisk også utrette noe stort. Vi setter enormt stor pris på støtte i form av tjenester, for det vi faktisk ønsker i det store og hele, er jo å komme oss opp og fram, og å få de store til å oppdage oss. Det er kun på denne måten at vi faktisk kan utrette noe. WWF, for eksempel, er ikke kun kjent på grunn av deres støtteinntekter, men fordi de er store, de har en enorm hærskare av tilhengere. De har dermed også greid å utrette store ting for sin sak. Det er dette vi vil. Bruk dine skriveferdigheter til å promoter oss på sosiale medier, bruk dine kunstneriske ferdigheter til å tegne, lage plakater. Sammen kan vi ta et gigantisk steg mot en bedre verden.